28 April 2011

Berubah

usia sudah lanjut,sudah lama berkerja.tidak lama lagi  bersara
tapi sayang peragai tidak berubah
menharap orang akan buat kerja untuk dirinya
kerja cermerlang terpahat namanya
bukan megata tapi ia nyata
berubah la sebelum tiada orang yang mahu membantu kamu
pangkat darjat di bumi yang nyata tidak smapai ke lubang ling lahat
nama mu dan ibu sahaja
yang akan di sebuat oleh iman.tidak kira iman itu dari mane selakali pun


cuma yang beza adalah tempat yang hendak di semadikan
orang ternama dengan cara orang ternama
orang biasa macam biasa-biasa
datok datin di ada tempat dia
yang mulia,yang berbahagia ada tempat dia
yang hina pun ada tempat dia
walau apapun cara ia di semadikan tetap sama
bukan lubang yang sama besar untuk berpangkat besat
tidak kira ia berpakat besar ketika hidup
akhir ia di ling lahat yang sama dan serupa.



9 ulasan:

Reen Rostarizam berkata...

terjah dari bangku kosong :) baca entri terbaru dan follow kamu ^^

sweet stalker berkata...

orang cakap rumah kata pergi..kubur lak kata mari.. huu ;)

Pulau Derawan berkata...

Selamat Siang Kawan
Salam Kenal dari Derawan Island

Itu Aku berkata...

cik adrina datang tersenyum
liang lahad yg sama saiz
uniform putih yang sama
tunggulah kedatangan mungkar nakir
sesi temuduga...

ferra berkata...

u nak header yg cmne?

[sutera kasih] berkata...

sekaya mana pun kita..akhirnya ke tanah jua kita akhirnya..

ghost writer berkata...

berubah ke arah yang lebih baik..

(ok,ianya cliche...hihi)

Nuar berkata...

@ Reen Rostarizam : semua sudah berubah

@ sweet stalker : dah dekat dah tu

@ Pulau Derawan : semua blogger kawan blogger

@ Itu Aku : tak ada beza antara kau dan aku

@ ferra : yang biasa2 je...

@ [sutera kasih] : betul dan tak ada bawak duit pun

@ ghost writer : sebab ia sudah berubah

HonEyBuNNy berkata...

ke tanah jua akhirnya kita kan...

dari tanah kita asal..;_0